Vaske- / opvaskemaskiner

Vaske- og opvaskemaskiner i lejligheder

Når projektet vedr. renovering af vand- og afløbsinstallationer er afsluttet, vil der fremover være tilstrækkelig afløbskapacitet til at installere både vaske- og opvaskemaskine i lejlighedernes køkkener. Det er dog en forudsætning at afløbet fra opvaskemaskinen tilsluttes vandlåsen under køkkenvasken.
Der vil ligeledes fremover være tilstrækkelig afløbskapacitet til at installere vaskemaskine i lejlighedernes badeværelser.

Nogle beboere har valgt at flyttes deres køkken til et andet rum i lejligheden, og afløbet fra køkkenvasken er derefter tilsluttet faldstammen på badeværelset. I dette tilfælde er der desværre ikke tilstrækkelig afløbskapacitet til at have både køkkenvask, og en vaskemaskine tilsluttet faldstammen på badeværelset. Det er dog stadigvæk muligt at installere en opvaskemaskine, så længe afløbet fra den tilsluttes vandlåsen under køkkenvasken.

Retningslinier for installation af vaske- og opvaskemaskiner.

Med henvisning til Dansk Ingeniørforenings norm for vandinstallationer NP197N tabel 4.5.6. (krav om hurtig afbrydelse af vandforbindelse ved oversvømmelse) skal alle private vaske- og opvaskemaskiner monteres med lovlig afløbsbakke samt waterbloc vandsikring af autoriseret VVS installatør for beboerens regning.