Fællesantenne

I forbindelse med at fællesantennen bliver nedlagt er her en guide, der vil hjælpe med at vælge og opsætte individuelle stueantenner samt en guide til evt. overgang til streaming af TV via internettet.

Beslutningen om nedlæggelse af fællesantenne blev truffet af generalforsamlingen 17. april 2024 bl..a fordi antenne-anlægget stod for en dyr udskiftning. Desuden sparer foreningen 64.000 kr. om året for afgift til Copy-Dan/Verdens-TV.

Bestyrelsen har besluttet at aftalen med CopyDan /Verdens TV opsiges til udløbet af 2024, således at antenneanlægget lukkes ned i december 2024.
Dog må man ikke forvente at antenne-anlægget vil blive repareret, hvis det pludselig skulle gå ned.

Valg af en god stueantenne
Både foreningens vedtægter og Frederiksberg Kommune forbyder opsætning af synlig udendørs antenne – eller parabol for den sags skyld.

Stueantenner til brug indendørs kan fx købes i Power og Elgiganten. Eller på nettet, fx hos Proshop eller Av-Cables. Vær opmærksom på, at der kan være store prisudsving på det samme produkt. 

Ved valg af stueantenne er det vigtigt at overveje følgende:
Type af Antenne: Antennen skal kunne modtage alm. digitalt TV signal, som hedder DVB-T1 og DVB-T2.
Filter og forstærkning: Antennen bør have 5G filter, som skal beskytte TV signalet mod forstyrrelse fra mobilnettet. Det anbefales desuden at købe en antenne med indbygget antenneforstærker. 

Med en stueantenne af en vis kvaitet bør man kunne uden besvær kunne modtage DRs kanaler, som alle skal kunne modtage uden betaling, samt danske betalingskanaler. Producenterne anbefaler, at antennen stilles i – eller tæt ved – et vindue for bedst mulig modtagelse. 

Denne antenne, OneForAll 9494, er i april 2024 testet med udmærkede resultater for modtagelse af danske TV kanaler i en 2. sal-lejlighed  i ejendommen, Forvent dog ikke, at den er så god som fællesantennen i 10. sals højde.

AV-Cabels anbefaler denne model, som den bedste i deres sortiment:
OneForAll vægantenne

Se udbud hos Power
Se udbud hos Elgiganten

TV udbydere:
Norlys TV:
Det er Norlys TV, td. Boxer, som transmitterer DR TV samt en række betalingskanaler som fx TV2s kanaler, Discovery og Viasat kanaler mm. via antennesignal. Betalingskanalerne forudsætter, at man har monteret et dekoderkort i ens TV. Mere information kan findes på deres hjemmeside: https://norlys.dk/tv/ 

Kabel TV:
Yousee tilbyder kabel-TV med en række forskellige TV pakker. Forudsætningen er, at man har kabel TV trukket til ens lejlighed. Hvis man ikke har det, kræver det besøg af en tekniker fra Yousee for at få vurderet prisen for tilslutning til Yousee. Kontakt her: https://yousee.dk/oplevmere#bestil

Streaming:

TV via internettet kræver naturligvis at man har højhastigheds internet. Foreningen har en fordelagtig aftale med Fiberby. Læs mere om aftalen og tilslutning her.
godthaabshave.dk/beboer/internet/ 

Norlys Play:
Er man antenne-TV-kunde hos Norlys TV får man uden beregning adgang til streaming af de samme kanaler med deres streamingtjeneste Norlys Play. Norlys Play giver adgang til en bred vifte af streamingindhold, inklusiv live-TV som streaming. Deres app  er kompatibel med både iOS og Android-enheder samt nyere Smart TV’er.

Enheder til streaming

Smart TV:
De fleste nyere smart TV’er har muligheden for at installere apps til streaming af  Norlys Play, DR TV, TV2 Play, Netflix og YouTube. Tilslut dit TV til internettet for at få adgang til disse tjenester. Ældre smart TV har ikke alle apps til alle TV stationer. 

Der er forskellige muligheder, hvor man med eksternt udstyr kan opgaradere et ældre TV til streaming. Den eneste forudsætning er, at TV’et har et HDMI stik.

Apple TV: 
Apple TV er en streamingboks, der tilbyder adgang til et bredt spektrum af apps og spil. Det er let at opsætte ved at tilslutte boksen til dit TV med et HDMI-kabel. Læs mere hos Apple.

Chromecast:
Standard Chromecast gør det muligt at spejle din skærm fra fx en smartphone til TV’et. Chromecast med Google TV tilbyder en mere traditionel streamingoplevelse med en dedikeret fjernbetjening og brugerflade. Find flere oplysninger hos Google

Eksempler på TV streamingudbydere i Danmark:
Flere danske tjenester tilbyder streaming af både flowkanaler og on-demand indhold:

DR TV: Gratis streaming af alle DR’s kanaler samt programarkiv kan tilgås på på DR TV

Norlys Play uden antenne-TV: Køber man Norlys streaming uden deres TV via antenne produkt kan man ud over streaming af direkte TV få adgang til start forfra og optage TV programmer. 

https://norlys.dk/tv/norlys-play/ 

Allente TV: Fiberby har indgået i et samarbejde med Allente, en fusion af Viasat og Canal Digital. Her tilbydes foreningens beboere 90 – 130 kr. rabat på tv-pakkerne.  Læs mere om Allente streaming her.

Læs om rabatten her. http://godthaabshave.dk/beboer/internet/ 

YouSee: Tilbyder ud over kabel-TV streamingtjenester via YouSee Tv & Film appen.

TV2 Play: Stream alle TV2’s kanaler samt adgang til et arkiv af shows TV2 Play.

MoreTV: Tilbyder via app en samling af TV kanaler til streaming. Dog ikke kanaler fra TV2 Danmark.